Banke nisu odgovorne za probleme sa karticama
16.12.2011 Beograd

Banke nisu odgovorne za probleme sa karticama

Banke nisu odgovorne za probleme sa karticama
Kod banaka u Srbiji nije bilo propusta u sistemu zaštite podataka o platnim karticama, saopštio je Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica.

U tom telu pri Privrednoj komori Srbije (PKS) naveli su da u slučajevima kompromitovanja podataka o kojima je bilo reči u domaćim medijima odgovornost ne snose banke u Srbiji i ističu da će istraga pokazati gde se taj problem dogodio.

Ističe se da banke kod bilo kog eventualnog neovlašćenog otkrivanja podataka preventivno zabranjuju elektronsko korišćenje platnih kartica radi sprečavanja mogućih zloupotreba i zaštite svojih klijenata - korisnika platnih kartica.

Neke od najvećih domaćih banaka, Unikredit (UniCredit), Rajfajzen (Raiffeisen) i Hipo Alpe Adrija (Hypo Alpe Adria) potvrdili su da su preventivno blokirali jedan broj platnih kartica da bi sprečili eventualne zloupotrebe.

U tim bankama kažu da su to uradili na osnovu informacija dobijenih od međunarodnih kartičarskih organizacija da su podaci sa kartica određenog broja klijenata kompromitovani i da postoji sumnja da kartice mogu biti zloupotrebljene.

Baneke su najavile da će u kratkom roku zameniti blokirane kartice i istakle da klijenti sve potrebe za finansijskim transakcijama mogu obaviti u filijalama.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side