Antić: U junu tender za izbor profesionalnog menadžmenta RTB-a
23.05.2016 Beograd

Antić: U junu tender za izbor profesionalnog menadžmenta RTB-a

Antić: U junu tender za izbor profesionalnog menadžmenta RTB-a Foto: prtscr ytb
Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić rekao je da će tender za izbor profesionalnog mendžmenta koji će upravljati Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor najverovatnije biti raspisan u junu.

"Cilj tendera je da novi menadžment stabilizuje poslovanje najvećeg srpskog proizvođača bakra i zlata i pripremi kompaniju za privatizaciju", rekao je Antić za današnje Večernje novosti.

On je podsetio da je sličan model pripremljen u Železari Smederevo koji je bio uspešan i kompanija je prodata kineskom Hestilu.

Za RTB Bor zainteresovana je kako pišu Novosti, američka korporacija Friport, ali su interesovanje iskazale i druge svetske rudarske kompanije.

Antić je rekao da je za sada rano govoriti o modelu promene vlasničke strukture RTB-a, a najbolje bi bilo da ta kompanija, zbog značaja koji ima za Srbiju i ranijih investicija, dobije strateškog partnera.

"Za nas bi bilo najbolje da RTB ostane u većinskom vlasništvu Srbije, a da strateški partner uz investicije od 350 do 400 miliona evra dobije manjinski paket akcija tog preduzeća", ocenio je on.

RTB Bor je jedno od preduzeća u restrukturiranju kojima 28. maja ističe zaštita od naplate poverilaca.

U tom preduzeću, čije su obaveze premašile milijardu evra, zaposleno je oko 5.000 ljudi.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side