Antić: Tender za RTB Bor u maju ili junu
06.03.2018 Beograd

Antić: Tender za RTB Bor u maju ili junu

Antić: Tender za RTB Bor u maju ili junu Foto: Beta/Miloš Miškov
Tender za izbor stateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor biće objavljen u maju ili junu, najavio je danas ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

On je na Kopaonik biznis forumu kazao da su za RTB zainteresovane velike ruske, kineske i kanadske kompanije i da će biti ozbiljna utakmica za strateško partnerstvo, čemu doprinosi i to što je Srbija atraktivna za strane investitore.

Uslov za budućeg strateškog partnera RTB-a biće, kako je istakao, da obezbedi 300 do 330 miliona dolara za investicije u borsku kompaniju.

Antić je kazao da su u energetici Srbiji započete velike investicije što će obezbediti da zemlje do 2020. ima nove energetske objekte čija je ukupna snage 1.000 megavata struje, čime se garantuje enegetska sigurnost na duži period.

Do kraja marta, kako je kazao ministar, biće odlučeno o proširenju kapaciteta u skladišta gasa Banatski dvor sa 450 miliona kubika na 750 miliona do milijadu kubika, a biće povećana eksploataciona mogućnost tog skladišta sa četiri miliona kubika na 10 miliona kubika dnevno.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side