Antić: Iz budžeta pola milijarde dinara za energetsku efikasnost
28.01.2019 Beograd

Antić: Iz budžeta pola milijarde dinara za energetsku efikasnost

Antić: Iz budžeta pola milijarde dinara za energetsku efikasnost Foto: Beta / Beoinfo
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je Vlada Srbije budžetom za energetsku efikasnost u 2019. godini izdvojila 500 miliona dinara za projekte rekonstrukcije objekata u cilju uštede energije i najavio da će ti projekti biti sprovedeni mahom u nerazvijenim opštinama.

Antić je novinarima prilikom obilaska klinike "Dr Laza Lazarević" u Padinskoj Skeli kazao da Vlada Srbije sa Vladom Švajcarske i Gradom Beogradom radi na rekonstrukciji te ustanove, a da će ušteda energije biti oko 40 odsto.

"Uradili smo energentsku rekonstrukciju Osnovne škole 'Olga Petrov', 2.600 kvadratnih metara i bolnicu 'Dr Laza Lazarević'. Te objekte smo podigli na P nivo energetske efikasnosti i na tome mogu da nam pozavide sve države u Evropi", rekao je Antić.

On je dodao da je zakonom propisano da objekti imaju C nivo energetske efikasnosti, a da je P nivo iznad tog zakonskog minimuma.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je da je Grad pomogao rekonstrukciju klinike "Dr Laza Lazarević" pribavljanjem dozvola i dokumentacijom za legalizaciju, a da su Beogradske elektrane obavljale nadzor.

"Budžetom za Grad Beograd je predviđena rekonstrukcija pet objekata javne namene. To su škola u Vrčinu, jedna javna ustanova, vrtić, ustanova socijalne zaštite", rekao je Vesić i dodao da će se raditi fasade u gradu zbog uštede energije.

Radovi na rekonstrukciji bolnice za psihijatrijske bolesti "Dr laza Lazarević" u Padinskoj Skeli počeli su u oktobru 2018. godine, a predviđeno je da budu završeni do 30. aprila ove godine.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side