Agrokor: Blokirani smo u Frikomu
25.08.2017 | 12:55h ► 16:15h Beograd

Agrokor: Blokirani smo u Frikomu

Agrokor: Blokirani smo u Frikomu
Hrvatska kompanija Ledo, koja posluje u sastavu Agrokora, potvrdila je da je Srbija na zahtev Sberbanke privremeno zabranila raspolaganje nad udelima u beogradskom Frikomu koji je u sastavu Agrokora, objavio je portal SEEbiz.

Privremenu zabranu raspolaganjem celokupnog udela leda u Frikomu doneo je Privredni sud u Beogradu, na zahtev Sberbanke Rusija.

Privremena sudska mera zabrane raspolaganjem udelom Leda u Frikomu doneta je kao osiguranje za potraživanje Sberbanka u iznosu od 100 miliona evra (glavnica) i 1,3 miliona evra (kamata) za kredit odobren u februaru ove godine.

Ledo je saopštio i da je Sberbanka pokrenula postupak arbitraže protiv Agrokora i 11 kompanija garanata (uključujući Ledo) koji se vodi pred Londonskim sudom medjunarodne arbitraže (LCIA) u vezi sa kreditom od 450 miliona koji je ta banka dala Agrokoru.

Sberbanka je pokrenula taj spor zbog prinudne uprave u Agrokoru koja je uvedena početkom aprila ove godine, na osnovu zakona koji je predložila Vlada Hrvatske.

U Frikomu je danas Beti rečeno da rešenje Privrednog suda u Beogradu, doneto 7. juna o zabrani kompaniji Ledo da raspolaže sa 100 odsto udela u Frikomu, ne znači da je Sberbanka vlasnik Frikoma.

"Ova privremena mera ni u kom aspektu ne utiče na poslovanje kompanije Frikom, te će ona, kao i do sada, nastaviti sa planiranom proizvodnjom i plasmanom robe", rekli su u Frikomu.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side