Mali: U novom investiconom planu i lokalni putevi
17.09.2019 Beograd

Mali: U novom investiconom planu i lokalni putevi

Mali: U novom investiconom planu i lokalni putevi Foto: Beta / Milan Obradović
Ministar finansija Srbije Siniša Mali obišao je danas završne radove na saobraćajnici koja povezuje Lazarevac, Ub i Obrenovac i najavio da će u okvru novog investicionog plana u vrednosti 12 milijardi evra osim velikih puteva biti izgrađeni i manji lokalni putevi i novi kilometri vodovodne i kanalizacione mreže.

"Ovaj put će biti završen u narednim danima, a mi smo iz budžeta izdvojili skoro milion evra za taj projekat. Mislim da stanovnici ove tri opštine najbolje znaju u koliko lošem stanju je bio put, koji nije obnavljan još od 80-ih godina. Ovo je vrlo važna saobraćajnica, jer veliki broj Obrenovčana radi u Kolubari, a takođe mnogo Lazarevčana ima posao u fabrici Mei Ta", rekao je Mali.

On je dodao da će do kraja godine biti gotova i deonica autoputa kojom će biti spojeni i Surčin i Obrenovac.

"Novi putevi su prilika da se povežemo sa regionom i svetom. U narednih par nedelja krećemo i sa Moravskim koridorom, koji povezuje Koridor 10 I Koridor 11, u jučerašnjem rebalansu za njega smo izdvojili 14 milijardi dinara. Hoćemo da se iz godine u godinu gradi još više autoputeva, puteva, mostova i tunela, jer to znači i više investicija, novih radnih mesta i bolji kvalitet života građana Srbije", rekao je Mali.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side